Vi använder cookies för att samla in data bl.a. för att förbättra användarupplevelsen på vår webbplats. Läs mer. Acceptera

EIF-lån upp till 500 000 kr

Att driva ett eget företag är kämpigt och det kan vara svårt att få ekonomin att gå ihop. Det kan därför vara bra för dig att veta att flera av Toborrows långivarpartners samarbetar tillsammans med Europeiska Investeringsfonden (EIF) som finansieras av Europeiska Unionen (EU) inom programmet för sysselsättning och social innovation (EaSI).

Vad innebär ett EIF-lån?

När du ansöker om ett företagslån måste man i de allra flesta fall ställa en säkerhet för lånet. Det är vanligt att man som låntagare går i personlig borgen eller att en annan ägare eller styrelsemedlem går in som personlig borgensman för lånet. Med en EIF-garanti slipper du riskera att själv bli betalningsansvarig för hela lånebeloppet om inte ditt företag skulle kunna betala tillbaka lånet. Du själv behöver bara agera borgensman för 20% av lånesumman, då EIF går in med borgen om resterande 80%. På det stora hela innebär det att du som företagare inte behöver ta lika stor risk för att din privata ekonomi ska bli inblandad i ditt företags ekonomi.

Ett EIF-lån kan också innebära en lägre ränta för dig som företagare då det i programmet ingår en ränterabatt. Det innebär att EIF tar större delen av den risk som långivare vanligtvis tar vid utlåning, vilket i sin tur betyder en mindre risk även för dig som låntagare. Därför kan du som företagare få ett lån med bättre villkor och du kan fokusera på att göra det du gör bäst – sköta ditt företag.

Hur ansöker jag om ett EIF-lån?

För att ansöka om ett lån med EIF-garanti skickar du precis som vanligt in en ansökan via låneformuläret på toborrow.se. Vid ansökan om ett EIF-lån görs en kreditprövning precis som vanligt, vilket innebär att ditt företag måste kunna visa framtidspotential och vara kreditvärdigt. Efter att ha skickat en låneansökan har du svar från våra långivare inom 24 timmar.

Efter att din låneansökan publiceras för långivarna får de chansen att lägga ett bud på din låneansökan. När du sedan väljer mellan dina erbjudanden ska du hålla utkik efter de lån som omfattas av EIF-garanti. Det är dock viktigt att poängtera att inte alla våra långivare erbjuder EIF-garanti på sina lån och att det framgår tydligt om ditt låneerbjudande omfattas av en sådan garanti. Även långivare som inte erbjuder EIF-lån kan välja att ge dig erbjudanden, för dessa gäller vanliga krav på borgensåtaganden och ingen ränterabatt ges.

Skulle du få ett erbjudande om ett EIF-lån ska du hålla utkik efter nedan symbol på ditt låneerbjudande. Om inte symbolen finns på ett specifikt låneerbjudande, så omfattas det inte heller av EIF-garanti.

EIF-lån från Europeiska Investeringsfonden

Grundkrav för att kunna ansöka om EIF-lån:

  • Aktiebolag
  • Max 500 000 kr i lånebelopp
  • Löptid 24-60 månader
  • Max 9 heltidsanställda
  • Max 20 mkr i omsättning
  • Max 20 mkr i totala tillgångar
  • Minst ett fastställt och registrerat bokslut

Vilka är EIF?

Europeisk investeringsfonden ingår i Europeiska investeringsbankens grupp. Dess centrala uppgit är att stöda Europas mikroföretag, små och medelstora föreag, genom att hjälpa dem att få tillgång till finansiering. EIF utformar och utvecklar riskkapital, garantier och mikrofinansieringsinstrument som specifikt riktar sig mot detta marknadssegment. Detta stöd ges för att enklare kunna bevilja finansiering till små och medelstora företag och därmed ge extra stöd till entreprenörskap, tillväxt, innovation, forskning och utveckling som i sin tur ger högre sysselsättning i medlemsländerna.

Ange ett giltigt amount.

Try another term

Ungefärlig räntekostnad:  kr/mån