Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer.

Företagslån utan UC eller endast 1 UC som jämför flera långivare

På Toborrow tas endast 1 UC och du kan få flera låneerbjudanden på en ansökan.

Try another amount

Try another term

Ungefärlig räntekostnad:  kr/mån


Företagslån utan UC eller endast 1 UC som jämför flera långivare

Det är flera företagare som vill undvika att det tas flertalet med kreditupplysningar men ändå veta om möjligheten finns att ansöka om företagslån utan UC. Det är ovanligt att kreditgivare erbjuder företagslån utan UC eftersom det innebär mindre information för långivaren att grunda sitt beslut på. Om långivaren saknar information som kreditupplysning från UC ger finns det för lite information och kan innebära att du får en högre ränta än om du tar 1 UC och samtidigt jämför flera olika långivare.

Toborrow är registrerad som en låneförmedlare hos UC (Upplysningscentralen), vilket innebär att när du ansöker om företagslån via vår plattform kommer endast 1 UC att registreras även om din ansökan når ut till flera olika långivare, kreditgivare och banker. Med en ansökan hos Toborrow kan du låna från 20 000 kr upp till 20 000 000 kr. Om ditt företag har flera smålån kan du samla företagslån till ett enda stort företagslån.

Istället för att ansöka om företagslån utan UC – Så här kan du göra för att höja ditt kreditbetyg

Företagets kreditvärdighet är ett mått på företagets förutsättningar att kunna betala tillbaka lånade pengar till långivaren. Vi har samlat fem tips som kan öka kreditvärdigheten som du kan läsa mer om i en längre version här.

 1. Sköt dina betalningar
  Det är väldigt viktigt att vara noggrann med företagets betalningar så att ni inte får betalningsanmärkningar. Får ni betalningsproblem - för en dialog med din/dina kreditgivare för att tillsammans hitta en lösning. Det är lättare att få till en avbetalningsplan än du tror. Det sämsta du kan göra är att bara strunta i att betala.

 2. Fakturera i tid
  Se till att fakturera i tid för att undvika problem med den egna kassalikviditeten. Fakturan bör skickas så snart som möjligt, det är ju bättre om du har pengarna på ditt företagskonto så att du exempelvis kan betala dina fakturor.

 3. Jobba långsiktigt
  Bygg upp en långsiktig strategi och upprätta en plan på hur ni ska nå de uppsatta mål som företaget har. Hur arbetade ni detta året och kommer ni arbeta likadant nästa år. Vilka intäkter och utgifter hade företaget och har ni nya intäkter eller utgifter nästa år.

 4. Undvik att söka krediter hos flera olika kreditgivare samtidigt.
  Varje gång du söker en kredit tas det en kreditupplysning på ditt bolag. Flera kreditupplysningar på kort tid påverkar bolagets kreditbetyg negativt. När du ansöker om företagslån rekommenderar vi att du gör det hos en låneförmedlare eftersom det då endast tas 1 UC. Toborrow förmedlar sedan ansökan till flertalet långivare, kreditgivare och banker med endast en ansökan.

 5. Ha koll på din privatekonomi
  Hur du sköter din privatekonomi spelar också roll för ditt kreditbetyg. Om företaget har företrädare som har privata betalningsanmärkningar och skuldsaldo hos Kronofogden kan det påverka företagets kreditbetyg negativt.