Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer.

Företagslån från 5000 långivare

Få flera erbjudanden från ✓ Banker ✓ Företag ✓ Privatpersoner

Try another amount

Try another term

Ungefärlig räntekostnad:  kr/mån


Så går det till

Ansök på 2 min

Svar från över 5000 långivare

Jämför och välj

Vanliga frågor och svar

 • Toborrow är idag Sveriges största låneförmedlare, sett till användare, med över 5000 långivare, kreditgivare och banker registrerade på plattformen. Sedan 2014 har Toborrow strävat efter att fler företag enklare ska kunna växa med ett företagslån till en marknadsmässig ränta. På plattformen kan du som företag jämföra låneerbjudanden från långivare, kreditgivare och banker. Toborrow har sitt kontor i Stockholm men driver allt digitalt.

 • Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige. För att kunna göra en ansökan om företagslån på Toborrow behöver du ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse. När du, vid din ansökan, identifierar dig med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och på så sätt göra ansökan snabb och enkel.

 • Då vi har flera långivare registrerade på plattformen kräver de olika säkerheter eller ingen alls. De vanligaste säkerheterna kan vara borgensåtaganden eller företagshypotek. Borgensåtagande kan lämnas av en privatperson till hela det lånade beloppet. Även moderbolag kan gå i borgen för lånet.

 • Beroende på vilken bank eller långivare som du väljer så kan det ta olika lång tid för dig att se ditt lån på kontot.

 • Räntan bestäms inte av Toborrow, utan av de långivare som använder sig av plattformen för att lägga bud. Därav kan räntan variera beroende på vad företaget har för kreditrating och vad den interna riskbedömning av företaget. Räntan sätts inte av Toborrow utan av de banker och kreditinstitut som valt att buda på plattformen. Skicka in en ansökan för att kunna se vad just ditt företag kan få för ränta.

 • Ja, Toborrow är registrerad som låneförmedlare hos UC och därmed tas endast en kreditupplysning hos UC. Om du i ansökan även anger att personlig borgen kan erbjudas tas även personupplysning från UC.

 • Du kan ansöka om lån från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Det slutliga lånebeloppet är beroende på vad företaget har för kreditrating, hur dess betalningsförmåga ser ut samt långivares egna riskbedömning.

 • Du kan ansöka om ett lån med en återbetalningstid från 3 månader upp till 60 månader.

 • Kontakta banken eller långivaren du har lånet hos så hjälper de dig. Är det Toborrows registrerade användare som lånat ut kan du kontakta oss så ger vi dig de uppgifter du behöver för att förtidslösa lånet.

 • En borgensman är någon som skriver under borgen för en låntagare och därmed förbinder sig att betala låntagarens skuld, det vill säga själva lånet, om låntagaren inte klarar av det ekonomiskt.

Se fler frågor och svar

Företagslån hos Sveriges största låneförmedlare

Plattformen har växt och vi har nu bjudit in bankerna och andra kreditgivare till plattformen! Detta för att kunna ge dig det absolut bästa låneerbjudandet för ditt företagslån. En ansökan, en UC kan ge dig låneerbjudande från över 5000 långivare, kreditgivare och banker på plattformen. På Toborrows plattform kan du ansöka om företagslån från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Oavsett om ditt syfte med företagslånet är att köpa ett nytt lager, anställa personal eller kanske bygga ut uteserveringen så har vi rätt företagslån för dig!

Du ansöker snabbt, enkelt och kostnadsfritt. Efter du angivit de uppgifter som behövs och signerat med BankID skickas din ansökan ut till flertalet långivare, kreditgivare och banker. De enskilda låneerbjudanden som du mottar visas på en och samma sida. Långivarna har 48 timmar på sig att lämna ett bud, men många är mycket snabbare än så. Du kan när som helst välja att tacka ja till det erbjudande som du tycker passar ditt företag allra bäst.

Vilka är fördelarna med att jämföra företagslån på Toborrow?

Sett till antalet användare kliver Toborrow upp som Sveriges största låneförmedlare. Endast en ansökan kan alltså ge dig flertalet låneerbjudanden från över 5000 långivare, kreditgivare och banker. Vem du tar ditt lån från väljer du helt själv utifrån de låneerbjudanden som långivare, kreditgivare och banker ger erbjuder dig.

På Toborrow kan du jämföra företagslån för att hitta det bästa lånet för just ditt företag och dess behov utifrån företagets. Ekonomiska förutsättningar. Det ska vara enkelt att låna pengar till ditt företag online och därför är ansökan enkel och tar endast två minuter att göra. Ansökan är kostnadsfri och ej bindande.

När du skickat in en ansökan tas endast 1 kreditupplysning från UC. Vi jämför räntor bland från flertalet långivare, kreditgivare och banker som är registrerade på vår plattform. Du får oftast ditt första erbjudande inom en timme, men vi rekommenderar att du väntar tills budgivningen är slut och alla långivare, kreditgivare och banker fått chansen att ta ställning till din ansökan. Därefter kan du jämföra och välja det erbjudandet som passar bäst för just ditt företag. Den räntan som du får på ditt företagslån bestäms av de över 5000 långivare, kreditgivare och banker som använder sig av Toborrows plattform och som lämnar låneerbjudanden till ditt företag.

Grundkrav för ett företagslån på Toborrow

För att din ansökan om företagslån ska komma in till våra långivare, kreditgivare och banker krävs det att ditt företag uppfyller vissa grundkrav. Varje enskild långivare, kreditgivare och bank har sedan sina egna krav. För att kunna göra en ansökan om företagslån på Toborrow behöver du ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse.

Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige, får inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden. Läs mer om vad som gäller om företagslån med betalningsanmärkning.

När du vid din ansökan om företagslån identifierar dig med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och på så sätt göra ansökan snabb och enkel.

Vanliga säkerheter vid företagslån

De flesta företagslån är kopplade till en eller flera säkerheter. Beroende på din situation ser ut kan en kombination av följande säkerheter vara lämpliga:

 • Personlig borgen
 • Moderbolagsborgen
 • Pant i fastigheter
 • Pant i aktier
 • Företagshypotek

Det här kan du använda företagslånet till

Företag kan ha behov att låna pengar till flera olika ändamål. Ofta handlar det om en investering som företaget gör i syfte att expandera sin verksamhet. Det kan ibland även vara så att företaget har mycket kundfordringar och det uppstår en likviditetsbrist där företaget behöver pengar snabbare än vad kunderna klarar av att betala sina fakturor.

Via Toborrow kan du jämföra och låna upp till 20 000 000 kr. Ansökan är kostnadsfri och ej bindande. I ansökan anger du syftet med lånet så tar vi hand om resten och hjälper dig att hitta den lägsta räntan och bästa villkoren för dig.

Exempel på vad du kan använda företagslånet till:

 • Renovering – Det kan vara dags att göra en uppfräschning i företagets lokaler och investera i nya möbler eller bygga ut uteserveringen på en restaurang.

 • Likviditetsbrist – När pengar behövs snabbare än vad kunderna klarar av att betala sina fakturor.

 • Marknadsföring – Lyckad marknadsföring ger oftast fler vilket kan behövas för att få fart på verksamheten.

 • Anställa och utbilda personal – Att satsa på personalen kan vara viktigt för att ha rätt kunskap i företaget för att kunna möta och lösa framtidens problem.

 • Materiella tillgångar – Det kan vara maskiner, fordon och tillgångar som behövs i verksamheten.

 • Köp av fastighet/lokal – När verksamheten expanderas kan det vara dags att köpa en större fastighet eller ytterligare en lokal.

 • Inköp av varulager – Det kan vara så att du behöver betala dina leverantörer i förskott och det kan ta lång tid för dig att få betalt från dina kunder

Företagslån till olika bolagsformer

På Toborrow kan du jämföra och ansöka om lån till flera bolagsformer. Nedan listar vi vad som gäller för respektive bolagsform:

Företagslån till aktiebolag

Ett aktiebolag är en egen juridisk person och står ansvarig för företagslånet. Det är vanligt att att ägare till aktiebolag går i personlig borgen eftersom starka säkerheter ofta går ett högre intresse från långivare och en lägre ränta.

Läs mer om företagslån till aktiebolag

Företagslån till enskild firma

En enskild firma räknas inte som juridisk person och lånet tecknas därför i ägarens namn. Det innebär att ägarens privatekonomi behöver vara i ordning och om lånet inte kan betalas från den enskilda firman blir ägaren återbetalningsskyldig.

Läs mer om företagslån till enskild firma

Företagslån till handelsbolag

Ett handelsbolag är en juridisk person och kan stå som ansvarig för företagslån.

Läs mer om företagslån till handelsbolag

Företagslån till kommanditbolag

Ett kommanditbolag är snarlikt med ett handelsbolag och är som företagsform en egen juridisk person och kan stå som ansvarig för företagslån.

Läs mer om företagslån till kommanditbolag

Företagslån till olika branscher

Vi har samlat över 5000 långivare på plattformen vilket innebär ett brett urval av preferenser på branscher som våra långivare vill investera i. Nedan kan du läsa mer om ett urval av de branscher som Toborrow kan hjälpa.

Lån till e-handel

Lån till elinstallatörer

Lån till tvätterier

Lån till verkstäder

Lån för snickerier

Lån till städföretag

Lån för hushållsnära tjänster

Lån till restauranger

Lån för författare

Lån för VVS-företag

Lån för resebyråer och researrangörer

Lån för taxi

Lån till utbildningsföretag

Lån för lås- och säkerhetsföretag

Lån för tandläkarpraktiker

Lån för hantverkare och byggföretag

Lån för salonger

Lån för frisörer

Lån för maskinentreprenörer

Ränta på företagslån

Olika typer av räntor

Vilken typ av ränta bör du ansöka om för ditt företagslån? Lär dig mer om rörlig ränta och bunden ränta och vad du bör tänka på när det gäller ränta på företagslån

Genomsnittlig ränta på företagslån

Toborrow jämför flera långivare som i sin tur bestämmer räntan. Det innebär att varje långivare gör en egen bedömning på företagets risk och återbetalningsförmåga. För att få en lägre ränta krävs det oftast att man erbjuder en bra säkerhet. Andra faktorer som kan påverka räntan är lånebelopp och vilka säkerheter som kan användas för företagslånet. En del långivare ser även på antal kreditförfrågningar och det är därför det kan vara klokt att söka lån via Toborrow.