Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer.

Jämför företagslån till aktiebolag från 5000 långivare

Få flera erbjudanden från ✓ Banker ✓ Företag ✓ Privatpersoner

Try another amount

Try another term

Ungefärlig räntekostnad:  kr/mån


Jämför företagslån till aktiebolag via Toborrow

Företagslån för aktiebolag kan vara nödvändigt för att kunna växa och expandera sin verksamhet och få bättre likviditet. Historiskt har många småföretagare länge upplevt svårigheter att få lån till aktiebolag. På Toborrow har vi samlat över 5000 långivare, kreditgivare och banker – allt för att öka dina möjligheter att få ett bra företagslån med låg ränta och bra villkor.

Det finns några grundkrav för företagslån som behöver uppfyllas innan du kan göra en ansökan. När du uppfyller dessa krav kan du snabbt, enkelt och kostnadsfritt ansöka om företagslån. När du ansöker via Toborrow tas endast 1 UC och din ansökan skickas ut till över 5000 långivare, kreditgivare och banker.

Säkerheter vid företagslån till aktiebolag

Starka säkerheter bidrar till lägre räntor och högre intresse från långivare nedan är exempel på vanliga säkerheter:

  • Personlig borgen – För större företagslån krävs det ibland att en ägare eller VD går i personlig borgen. Det innebär att denna person blir betalningsskyldig om bolaget inte kan betala tillbaka lånet.

  • Företagshypotek – En inteckning av företagets tillgångar såsom inventarier, kundfordringar och varulager.

  • Moderbolagsborgen – Om bolaget ingår i en koncern kan moderbolaget gå i borgen för dotterbolag som säkerhet för lånet.

  • Pant i fastigheter – Företag som äger en fastighet kan, som säkerhet för lånet upplåta panträtt i sin fastighet.

Det här kan du använda företagslån till aktiebolag till:

Det finns många lånebehov som uppstår och du ska i ansökan ange syftet med ditt lån. Det kan exempelvis vara renovering, likviditetsbrist, marknadsföring, anställa och utbilda personal, materiella tillgångar, köp av fastighet/lokal eller inköp av varulager.

Företagslån till andra bolagsformer

På Toborrow kan du jämföra företagslån och ansöka om lån till flera bolagsformer. Nedan listar vi vad som gäller för övriga bolagsformer:

Företagslån till enskild firma

En enskild firma räknas inte som juridisk person och lånet tecknas därför i ägarens namn. Det innebär att ägarens privatekonomi behöver vara i ordning och om lånet inte kan betalas från den enskilda firman blir ägaren återbetalningsskyldig.

Läs mer om företagslån till enskild firma

Företagslån till handelsbolag

Ett handelsbolag är en juridisk person och kan stå som ansvarig för företagslån.

Läs mer om företagslån till handelsbolag

Företagslån till kommanditbolag

Ett kommanditbolag är snarlikt med ett handelsbolag och är som företagsform en egen juridisk person och kan stå som ansvarig för företagslån.

Läs mer om företagslån till kommanditbolag