Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer.

Företagslån med betalningsanmärkning

Endast 1 UC, ansökan är kostnadsfri och ej bindande

Try another amount

Try another term

Ungefärlig räntekostnad:  kr/mån


Så går det till

Ansök på 2 min

Svar från över 5000 långivare

Jämför och välj

Vanliga frågor och svar

  • Sedan 2014 har Toborrow strävat efter att fler företag enklare ska kunna växa med ett företagslån till en marknadsmässig ränta. På plattformen kan du som företag jämföra låneerbjudanden från långivare, kreditgivare och banker. Toborrow har sitt kontor i Stockholm men driver allt digitalt.

  • Företaget måste vara aktivt och registrerat i Sverige. För att kunna göra en ansökan om företagslån på Toborrow behöver du ha en ledande roll i företaget såsom VD, ledamot eller suppleant i företagets styrelse. När du, vid din ansökan, identifierar dig med BankID kan vi enkelt hitta företagets uppgifter och på så sätt göra ansökan snabb och enkel.

  • Då vi har flera långivare registrerade på plattformen kräver de olika säkerheter eller ingen alls. De vanligaste säkerheterna kan vara borgensåtaganden eller företagshypotek. Borgensåtagande kan lämnas av en privatperson till hela det lånade beloppet. Även moderbolag kan gå i borgen för lånet.

  • Beroende på vilken bank eller långivare som du väljer så kan det ta olika lång tid för dig att se ditt lån på kontot.

  • Räntan bestäms inte av Toborrow, utan av de långivare som använder sig av plattformen för att lägga bud. Därav kan räntan variera beroende på vad företaget har för kreditrating och vad den interna riskbedömning av företaget. Räntan sätts inte av Toborrow utan av de banker och kreditinstitut som valt att buda på plattformen. Skicka in en ansökan för att kunna se vad just ditt företag kan få för ränta.

  • Ja, Toborrow är registrerad som låneförmedlare hos UC och därmed tas endast en kreditupplysning hos UC. Om du i ansökan även anger att personlig borgen kan erbjudas tas även personupplysning från UC.

  • Du kan ansöka om lån från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr. Det slutliga lånebeloppet är beroende på vad företaget har för kreditrating, hur dess betalningsförmåga ser ut samt långivares egna riskbedömning.

  • När du ansöker om ett företagslån på Toborrow kan du i din ansökan välja en återbetalningstid från 3 månader upp till 60 månader. Om du har behov av en annan återbetalningstid, vänligen kontakta vår support.

  • Kontakta banken eller långivaren du har lånet hos så hjälper de dig. Är det Toborrows registrerade användare som lånat ut kan du kontakta oss så ger vi dig de uppgifter du behöver för att förtidslösa lånet.

  • En borgensman är någon som skriver under borgen för en låntagare och därmed förbinder sig att betala låntagarens skuld, det vill säga själva lånet, om låntagaren inte klarar av det ekonomiskt.

Se fler frågor och svar

Företagslån med betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning innebär att du har en skuld som inte har betalats i tid. En myndighet eller domstol har då fastställt en betalningsförsummelse som registrerats i kreditupplysningsföretagens register. Redan en ansökan om betalningsföreläggande på ett företag registreras som en betalningsanmärkning.

För den som befinner sig i en uppstartsfas av sitt företag kan tillgång till kapital kan vara såväl välkommet tillskott som en nödvändighet för verksamhetens existens. Samma sak kan gälla när man befinner sig i en expansiv fas, när det är dags att ta steget uppåt och framåt i verksamhetens utveckling. Både en nystart och en expansion av ett företag kräver ekonomiska resurser. I de fall de ekonomiska resurserna inte finns tillgängliga är lån avgörande. Kombinationen av att behöva ett lån och ha betalningsanmärkningar är en svår och komplicerad situation, som i vissa fall helt kan sätta stopp för lånemöjligheterna.

Först och främst, betalningsanmärkningar behöver inte vara resultatet av dåligt omdöme eller slarv utan det kan bero på otur och andra omständigheter för företaget. Betalningsanmärkningar kan uppstå på en skuld som är så liten som 100 kr, därför är det väldigt viktigt för både fysiska personer och juridiska personer att alltid betala alla skulder man har. Även de minsta skulderna kan sätta stopp för ett lån.