Toborrow använder cookies. För mer information om hur vi hanterar cookies, klicka här.

Jämför företagslån till enskild firma upp till 20 miljoner

Endast 1 UC, ansökan är kostnadsfri och ej bindande

Try another amount

Try another term

ungefärlig månadskostnad:
SEK


Jämför företagslån till enskild firma via Toborrow

Företagslån för enskild firma kan vara nödvändigt för att kunna växa och expandera sin verksamhet och få bättre likviditet. Historiskt har många småföretagare länge upplevt svårigheter att få lån till enskilda firmor. På Toborrow har vi samlat över 5000 långivare, kreditgivare och banker – allt för att öka dina möjligheter att få ett bra företagslån med låg ränta och bra villkor.

Det finns några grundkrav för företagslån som behöver uppfyllas innan du kan göra en ansökan. När du uppfyller dessa krav kan du snabbt, enkelt och kostnadsfritt ansöka om företagslån. När du ansöker via Toborrow tas endast 1 UC och din ansökan skickas ut till över 5000 långivare, kreditgivare och banker.

En enskild firma räknas inte som juridisk person och lånet tecknas därför i ägarens namn. Det innebär att ägarens privatekonomi behöver vara i ordning och om lånet inte kan betalas från den enskilda firman blir ägaren återbetalningsskyldig. Det innebär att ägaren alltid har personligt ansvarig för lån till enskild firma och därför behövs ofta inget ytterligare borgensåtagande.

Säkerheter vid företagslån till enskild firma

Starka säkerheter bidrar till lägre räntor och högre intresse från långivare nedan är exempel på vanliga säkerheter:

  • Personlig borgen – För företagslån till enskild firma är alltid ägare ansvarig för lånet. Det innebär att ägaren blir betalningsskyldig om firman inte kan betala tillbaka lånet.
  • Företagshypotek – En inteckning av företagets tillgångar såsom inventarier, kundfordringar och varulager.
  • Pant i fastigheter – Fastigheter kan användas som säkerhet för lånet genom att upplåta panträtt fastigheten.

Det här kan du använda företagslån till enskild firma till:

Det finns många lånebehov som uppstår och du ska i ansökan ange syftet med ditt lån. Det kan exempelvis vara renovering, likviditetsbrist, marknadsföring, anställa och utbilda personal, materiella tillgångar, köp av fastighet/lokal eller inköp av varulager.