Vi använder cookies för att samla in data bl.a. för att förbättra användarupplevelsen på vår webbplats. Läs mer. Acceptera
Ett fel har uppstått. Vänligen kontakta support via chatten, ring 08-520 017 30 eller maila [email protected]

Företagslån till handelsbolag från flertalet långivare

  • Endast 1 kreditupplysning på företaget
  • Lån mellan 30 000 - 20 000 000 kr
  • Svar inom 24h
Månadskostnad ca kr Total ink amortering:
kr/mån
Ange ett giltigt personnummer.
Ange giltigt telefonnummer
Ange en giltig epostadress.

Våra samarbetspartners

Så här funkar det

Gör en ansökan

Gör en ansökan

Fyll i ansökan digitalt. Det tar under 2 minuter.

Jamför erbjudanden

Jämför erbjudanden

Toborrow samlar erbjudanden från flertalet långivare.

Välj det bästa lånet

Välj det bästa lånet

Välj det erbjudandet som passar ditt företag bäst.

Steg för steg, enkelt och kostnadsfritt

Starta din låneansökan genom att välja lånebelopp och återbetalningstid. Fyll i ditt personnummer, telefonnummer och din e-post. Därefter identifierar du dig med BankID så att vi enkelt kan hitta företagets uppgifter och på så sätt göra ansökan snabb och enkel.

Komplettera din ansökan för att få fler och bättre låneerbjudanden, exempelvis med resultat- och balansräkning, budget eller affärsplan.

Dina bud visas i en samlad översikt så att du enkelt kan välja det låneerbjudande som passar dig bäst. Därefter kommer långivaren att kontakta dig innan ett bindande avtal upprättas.

När du och långivaren har kommit överens om villkoren för låneerbjudandet betalas pengarna ut så snabbt som möjligt, oftast inom ett par dagar.

Företagslån till handelsbolag

Företagslån för handelsbolag kan vara nödvändigt för att kunna växa och expandera sin verksamhet och få bättre likviditet. Historiskt har många småföretagare länge upplevt svårigheter att få lån till handelsbolag. På Toborrow har vi samlat över flertalet kreditgivare och banker – allt för att öka dina möjligheter att få ett bra företagslån med låg ränta och bra villkor.

Det finns några grundkrav för företagslån som behöver uppfyllas innan du kan göra en ansökan. När du uppfyller dessa krav kan du snabbt, enkelt och kostnadsfritt ansöka om företagslån. När du ansöker via Toborrow tas endast 1 UC och din ansökan skickas ut till flertalet kreditgivare och banker.

Säkerheter vid företagslån till handelsbolag

Starka säkerheter bidrar till lägre räntor och högre intresse från långivare nedan är exempel på vanliga säkerheter:

  • Personlig borgen – För större företagslån krävs det ibland att en ägare eller VD går i personlig borgen. Det innebär att denna person blir betalningsskyldig om bolaget inte kan betala tillbaka lånet.
  • Företagshypotek – En inteckning av företagets tillgångar såsom inventarier, kundfordringar och varulager.
  • Moderbolagsborgen – Om bolaget ingår i en koncern kan moderbolaget gå i borgen för dotterbolag som säkerhet för lånet.
  • Pant i fastigheter – Företag som äger en fastighet kan, som säkerhet för lånet upplåta panträtt i sin fastighet.

Vanliga syften med företagslån till handelsbolag

Det finns många lånebehov som uppstår för handelsbolag och du ska i ansökan ange syftet med ditt lån. Det är för att långivare ska få en bättre förståelse över vad du ska använda pengarna till. Det kan exempelvis vara renovering, likviditetsbrist, marknadsföring, anställa och utbilda personal, materiella tillgångar, köp av fastighet/lokal eller inköp av varulager.

Företagslån till andra bolagsformer

På Toborrow kan du jämföra företagslån och ansöka om lån till flera bolagsformer. Nedan listar vi vad som gäller för övriga bolagsformer:


Företagslån till aktiebolag

Ett aktiebolag är en egen juridisk person och står ansvarig för företagslånet. Det är vanligt att att ägare till aktiebolag går i personlig borgen eftersom starka säkerheter ofta går ett högre intresse från långivare och en lägre ränta.

Företagslån till enskild firma

En enskild firma räknas inte som juridisk person och lånet tecknas därför i ägarens namn. Det innebär att ägarens privatekonomi behöver vara i ordning och om lånet inte kan betalas från den enskilda firman blir ägaren återbetalningsskyldig.

Läs mer om företagslån till enskild firma

Företagslån till kommanditbolag

Ett handelsbolag är en juridisk person och kan stå som ansvarig för företagslån.

Läs mer om företagslån till kommanditbolag