Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer.

Företagslån till nystartat företag

Att starta sitt eget företag kan vara ett av de största besluten du gör. Det är därför viktigt att hitta rätt finansiering för ditt företag för att kunna få affärerna att blomstra. Här kan du läsa om vad du bör tänka på när ansöker om lån till ditt nystartade företag för att få en så bra start på ditt företagande som möjligt.

Varför ansöka om företagslån till nystartat företag?

Att vara i uppstarten med sitt företag är inte det lättaste och det är mycket att tänka på. Tyvärr är det inte alltid lätt att få lån till sitt nystartade företag från banken. Dels beror det på att risken i ditt företag är som högst innan din verksamhet kommit igång, men även för att det tenderar att röra sig om relativt små belopp. Ett företag räknas ofta som nystartat fram till dess att bolaget har lämnat sitt första bokslut, men vissa banker kräver faktiskt fler bokslut än så.

Toborrow samarbetar med långivare som inte kräver att du har gjort ditt första bokslut, men givetvis kräver det annan information för att styrka ditt företags återbetalningsförmåga. För att kunna ansöka om ett företagslån hos Toborrow måste du ha ett företag knutet till ditt personnummer, därför kan du inte ansöka om ett företagslån till ett bolag som du ännu inte har startat.

Att tänka på när du ansöker om företagslån till nystartat företag

Oftast när man ansöker om företagslån görs en kreditupplysning på företaget. När ett företag är nystartat får det per automatik ganska låg kreditrating, eftersom det inte finns några siffror att basera företagets återbetalningsförmåga på. Eftersom du måste styrka din återbetalningsförmåga på ett tydligt sätt när du ansöker om företagslån till ett nystartat bolag är det därför viktigt att du kan bifoga så mycket annan information som möjligt till din ansökan, se tips här nedanför.

När banken lånar ut till ett företag som sedan tidigare inte har någon verksamhet läggs ett stort fokus på annan slags information för att kunna betala ut ditt företagslån. Det kan röra sig om att du måste komplettera dokument såsom affärsplan och budget.

När du ansöker om ett företagslån till ett nystartat företag är det extra viktigt att du kan bifoga dokument som styrker din återbetalningsförmåga. En väl utarbetad plan för hur du ska kunna växa ditt företag och bli lönsam så att du kan betala tillbaka ditt lån är viktigt för att banken ska kunna erbjuda dig ett lån.

Du måste alltid veta vad du ska använda dina pengar till. Ett tydligt syfte med ditt lån är viktigt för att banken ska kunna förstå vad du ska använda pengarna till och hur det kommer att påverka din återbetalningsförmåga och kunna bedöma din affär.

Utöver detta är det extra viktigt att du kan bistå med säkerheter för ditt lån utifall att ditt nystartade företag inte skulle kunna återbetala lånet enligt plan.

Hur ansöker jag om företagslån till ett nystartat företag?

För att ansöka om ett företagslån till ditt nystartade företag skickar du precis som vanligt in en ansökan via låneformuläret här på sidan eller här. Vid ansökan om lån till ett nystartat företag görs en kreditprövning precis som vanligt, vilket innebär att ditt företag måste kunna visa framtidspotential och vara kreditvärdigt. Efter att ha skickat en låneansökan har du svar från våra långivare inom 48 timmar.

Efter att din låneansökan publiceras för långivarna får de chansen att lägga ett bud på din låneansökan. Det är dock viktigt att poängtera att inte alla våra långivare erbjuder lån till nystartade företag.

Varför ska jag jämföra företagslån på Toborrow?

Genom att jämföra företagslån via Toborrow får du en tydlig överblick över flera olika erbjudanden. På Toborrows plattform kan du ansöka från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr med en återbetalningstid upp till 60 månader.

 • Endast en UC - men flera låneerbjudanden
 • Enkel och snabb ansökan
 • Svar inom 48 timmar
 • Ansökan är kostnadsfri och ej bindande
 • Säker ansökan med BankID

Så här går det till:

 1. Du väljer hur mycket du vill låna och vilken återbetalningstid som passar dig.
 2. Fyll sedan i ditt personnummer, telefonnummer och email och signera med BankID.
 3. Välj vilket företag som ska teckna lånet samt ange syfte och vilka säkerheter du kan erbjuda. Slutför sedan din ansökan.
 4. Ladda upp dokument som visar på företagets återbetalningsförmåga. Exempelvis resultat- och balansräkning, affärsplan, budget.
 5. Inom 48 h har buden kommit in. Därefter kan du gå igenom buden och välja vilket erbjudande du vill tacka ja till.
 6. Du blir kontaktad och signerar ett låneavtal med den kreditgivare du har valt. Oftast har du pengarna på ditt konto inom ett par dagar.

Try another amount

Try another term

Ungefärlig räntekostnad:  kr/mån