Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer.

Företagslån utan borgen

Det går att ta företagslån även utan personlig borgen, men det ställer andra höga krav på ditt företag. Här kan du lära dig mer om hur ett företagslån utan personlig borgen fungerar, vad det innebär för andra krav och fördelen med att jämföra företagslån innan du väljer ditt alternativ.

Varför ansöka om ett företagslån utan personlig borgen?

Det som är positivt med ett företagslån utan personlig borgen är att du som borgensman slipper äventyra din egen personliga ekonomi. En personlig borgen kan vara så betungande för dig som borgensman att du väljer att inte ta ett företagslån för ditt företag.

Ett företagslån utan borgen innebär dock inte att långivaren inte ställer några krav på dig som låntagare. För att bli beviljad ett företagslån måste långivaren bli övertygad om att du och ditt företag har den återbetalningsförmåga som krävs för att kunna betala tillbaka lånet.

Hur kan jag undvika en personlig borgen?

En personlig borgen finns till för att minska risken för att långivaren går miste om de pengar som den lånar ut till ditt företag. Det är därför viktigt att långivaren på något annat sätt kan säkerställa att du kan betala tillbaka lånet, vilket kan innebär såväl andra säkerheter som en väl utarbetad affärsplan.

Om du ska slippa att gå i borgen för ett företagslån ställs höga krav på företaget som tar lånet. En annan lösning är därför att ange flera borgensmän vid din ansökan om företagslån så att ni kan dela på ansvaret om det skulle krävas. På det sättet slipper du äventyra din ekonomi för ditt företags räkning.

För mindre företag kan det dock generellt sett vara svårt att få ett företagslån utan personlig borgen beviljat. Bäst möjlighet har du om ditt företag kan ställa ut andra säkerheter såsom fastigheter eller företagshypotek. På Toborrow rekommenderar vi alltid att ange så mycket information som möjligt om säkerheter för ditt företagslån vid din ansökan, då det ökar dina chanser att få ett företagslån med bra ränta.

Ansök om företagslån utan borgen

På Toborrow kan du göra en ansökan om företagslån utan borgen och hitta det bästa lånet för just ditt företag. Toborrow är en låneförmedlare som behandlar ditt lån hos flera långivare, kreditgivare och banker så att du kan hitta det lån med de villkor som är bäst för ditt företag. En ansökan tar 2 minuter och inom max 48 timmar (vardagar) får du besked. Det är helt kostnadsfritt att använda vår plattform. Bara en kreditupplysning hos UC registreras på företaget – men du får ett flertal låneerbjudanden på en och samma ansökan.

Varför ska jag ansöka om företagslån utan borgen på Toborrow?

Toborrow erbjuder en snabb, kostnadsfri och trygg lösning för dig som vill låna pengar till företaget.

Eftersom vi har flera långivare registrerade på vår plattform erbjuder vi möjligheten att ansöka om företagslån utan borgen. Det kan finnas olika skäl till att personlig borgen inte kan erbjudas och vi hjälper vi dig att hitta företagslån med de bästa villkoren och lägsta räntan till just ditt företag.

Genom att jämföra företagslån utan borgen via Toborrow får du en tydlig överblick över flera olika erbjudanden. På Toborrows plattform kan du ansöka från 30 000 kr upp till 20 000 000 kr med en återbetalningstid upp till 60 månader.

 • Inget krav på personlig borgen
 • Endast en UC - men flera låneerbjudanden
 • Enkel och snabb ansökan
 • Svar inom 48 timmar
 • Ansökan är kostnadsfri och ej bindande
 • Säker ansökan med BankID

Så här går det till:

 1. Du väljer hur mycket du vill låna och vilken återbetalningstid som passar dig.
 2. Fyll sedan i ditt personnummer, telefonnummer och email och godkänn ansökan med BankID.
 3. Fortsätt till nästa steg och välj vilket företag som ska teckna lånet.
 4. Ladda upp dokument som visar på företagets återbetalningsförmåga. Exempelvis resultat- och balansräkning, affärsplan, budget.
 5. Inom 48 h har buden kommit in. Därefter kan du gå igenom buden.
 6. Välj ett bud att acceptera så kommer banken att kontakta dig.
 7. Oftast har du pengarna på ditt konto inom ett par dagar.

Try another amount

Try another term

Ungefärlig räntekostnad:  kr/mån