Toborrow använder cookies. För mer information om hur vi hanterar cookies, klicka här.

Om oss

Därför finns vi

Fyra av fem jobb i Sverige skapas av småföretag. Men finansiering är en utmaning och håller tillbaka tillväxten i Sverige. Därför startades Toborrow, sveriges första digitala marknadsplats för företagslån. Vi är ett alternativ till bankerna och erbjuder en snabb, enkel och flexibel låneprocess som är helt digital. Pengarna lånas ut av privatpersoner och företag, helt utan traditionella mellanhänder. Det ger en ny lånemarknad med engagerade långivare som ger fler företag chansen att växa. Internationellt växer marknaden mycket snabbt. Där kallas det Marketplace Lending. Vi kallar oss en marknadsplats för företagslån.

Toborrow är registrerat hos Finansinspektionen och är delägt av NFT.

Om Toborrow

Sagt om Toborrow

Toborrow är först med att erbjuda så kallade peer to peer lån till företag i Sverige.

Dagens Industri logotyp

Man har hittat en nisch där det funnits ett tydligt behov av finansiering som inte har kunnat fyllas på den traditionella marknaden

Per Bolund, finansmarknadsminister, SvD

Team

Sofie Lundström

Sofie
Lundström

CEO

Sofie kommer från Handelsbanken och har jobbat främst med Corporate Finance men även kontorsrörelsen, det var där hon insåg bristerna i dagens system. Hon har även jobbat på Lehman Brothers och Credit Agricole CIB. Sofie har studerat på Handelshögskolan och även tävlat inom friidrott på elitnivå.

Stefan Granlund

Stefan
Granlund

COO

Stefan har gedigen bakgrund inom relationsbyggande mellan företag och har bland annat suttit i ledningen för VIQ. Nu senast kommer han från Vint där han ansvarade för verksamhetens samarbetspartners. Utöver försäljning har han även jobbat inom Försvarsmakten med två utlandsmissoner i ryggen. Stefan har ett brinnande intresse för extremsport.

Sebastian Axelsson

Sebastian
Axelsson

Chief Credit Officer

Sebastian kommer från Länsförsäkringar och har mångårig erfarenhet inom både bank- och försäkringsverksamhet. Han har arbetat som Swedsec-licensierad rådgivare, kreditspecialist och gruppchef på banken. Han har även jobbat på Vattenfall, Skatteverket och Länsstyrelsen. Sebastian reser gärna så ofta han får chansen och drömmer om en stor gård ute på landet.

Karl Garberg

Karl
Garberg

Head of Marketing

Kalle kommer senast från McCANN Stockholm där han jobbade som Planner med kunder såsom MasterCard, Subway och Casumo. Innan dess jobbade han i iZettles Brand-team där han började direkt efter studier i Bryssel, Perth och Stockholm.

Lina Arnesson

Lina
Arnesson

CFO

Lina har många års erfarenhet från finansbranschen, senast som Investment Manager på Ratos AB och dessförinnan inom Corporate Finance på Investmentbanken Greenhill & Co. i London. Hon har även tidigare erfarenhet från Danske Bank och PwC. Lina reser varje år till ett land hon inte besökt innan och tycker om att utforska Stockholms växande restaurangutbud.

Joakim Dahlström

Joakim
Dahlström

Head of Product

Joakim är ett bekant ansikte i webbanalys-världen. Han formade och drev en avdelning på Precis Digital i Stockholm, där han också ansvarade för försäljning och hantering av Googles 360-produkter. Dessförinnan konsulterade han tunga kunder på Outfox och byggde deras plattform för rapportering.

Kristoffer Wihed

Kristoffer
Wihed

Head of Customer Success

Kristoffer kommer senast från Management Events där han arbetade som teamledare och projektledare. Där ansvarade han bland annat för projekt mot bank och finanssektorn. Kristoffer har en civilekonomexamen från Linköpings universitet och har även studerat i USA.