Toborrow använder cookies. För mer information om hur vi hanterar cookies, klicka här.

Om oss

Därför finns vi

Fyra av fem jobb i Sverige skapas av småföretag. Men finansiering är en utmaning och håller tillbaka tillväxten i Sverige. Därför startades Toborrow, sveriges första digitala marknadsplats för företagslån. Vi är ett alternativ till bankerna och erbjuder en snabb, enkel och flexibel låneprocess som är helt digital. Pengarna lånas ut av privatpersoner och företag, helt utan traditionella mellanhänder. Det ger en ny lånemarknad med engagerade långivare som ger fler företag chansen att växa. Internationellt växer marknaden mycket snabbt. Där kallas det Marketplace Lending. Vi kallar oss en marknadsplats för företagslån.

Toborrow är registrerat hos Finansinspektionen och är delägt av NFT.

Om Toborrow

Sagt om Toborrow

Toborrow är först med att erbjuda så kallade peer to peer lån till företag i Sverige.

Dagens Industri logotyp

Man har hittat en nisch där det funnits ett tydligt behov av finansiering som inte har kunnat fyllas på den traditionella marknaden

Per Bolund, finansmarknadsminister, SvD

Team

Sofie Lundström

Sofie Lundström

VD

Sofie kommer från Handelsbanken och har jobbat främst med Corporate Finance men även kontorsrörelsen, det var där hon insåg bristerna i dagens system. Hon har även jobbat på Lehman Brothers och Credit Agricole CIB. Sofie har studerat på Handelshögskolan och även tävlat inom friidrott på elitnivå.

Stefan Granlund

Stefan Granlund

Samarbeten

Stefan har gedigen bakgrund inom relationsbyggande mellan företag och har bland annat suttit i ledningen för VIQ. Nu senast kommer han från Vint där han ansvarade för verksamhetens samarbetspartners. Utöver försäljning har han även jobbat inom Försvarsmakten med två utlandsmissoner i ryggen. Stefan har ett brinnande intresse för extremsport.

Michel Radosavljevic

Michel Radosavljevic

TEKNIK

Michel har jobbat inom byrå- och konsultbranschen med webbutveckling sedan 2002. Han har tidigare jobbat på Framfab, Ottoboni och kommer nu senast från Creuna där han ansvarade för halva deras techteam. När han inte knackar kod tillbringar han helst sin tid i sanden med beachvolleyboll.

Sebastian Axelsson

Sebastian Axelsson

Kredit

Sebastian kommer från Länsförsäkringar och har mångårig erfarenhet inom både bank- och försäkringsverksamhet. Han har arbetat som Swedsec-licensierad rådgivare, kreditspecialist och gruppchef på banken. Han har även jobbat på Vattenfall, Skatteverket och Länsstyrelsen. Sebastian reser gärna så ofta han får chansen och drömmer om en stor gård ute på landet.

Victor Snellman

Victor Snellman

Strategisk rådgivare

Victor har en gedigen bakgrund inom finans. Han har tidigare arbetat på Riksbanken, McKinsey & Co och kommer nu senast från Svenskt Näringsliv, där han arbetat med finansiella frågor ur ett företagarperspektiv. Han älskar kampsport och välskrivna texter.

Andreas Thorstensson

Andreas Thorstensson

STRATEGISK RÅDGIVARE

Andreas har jobbat professionellt med internet sedan 1994 och sedan 1999 med egna teknikrelaterade bolag. Han började som programmerare på Spray och Razorfish för att sen fokusera på sina egna företag. Andreas är en pionjär inom esport och även fd världsmästare i Counter-Strike.