Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer.

Betalningsanmärkning

Betalningsanmärkning – så fungerar det

En betalningsanmärkning innebär att du har en skuld som inte har betalts i tid. En myndighet eller domstol har då fastställt en betalningsförsummelse som registrerats i kreditupplysningsföretagens register. Redan en ansökan om betalningsföreläggande på ett företag registreras som en betalningsanmärkning.

För den som befinner sig i en uppstartsfas av sitt företag kan tillgång till kapital kan vara såväl välkommet tillskott som en nödvändighet för verksamhetens existens. Samma sak kan gälla när man befinner sig i en expansiv fas, när det är dags att ta steget uppåt och framåt i verksamhetens utveckling. Både en nystart och en expansion av ett företag kräver ekonomiska resurser. I de fall de ekonomiska resurserna inte finns tillgängliga är lån avgörande. Kombinationen av att behöva ett lån och ha betalningsanmärkningar är en svår och komplicerad situation, som i vissa fall helt kan sätta stopp för lånemöjligheterna.

Först och främst, betalningsanmärkningar behöver inte vara resultatet av dåligt omdöme eller slarv utan det kan bero på otur och andra omständigheter för företaget. Betalningsanmärkningar kan uppstå på en skuld som är så liten som 100 kronor, därför är det väldigt viktigt för både fysiska personer och juridiska personer att alltid betala alla skulder man har. Även de minsta skulderna kan sätta stopp för ett lån.

Try another amount

Try another term

Ungefärlig räntekostnad:  kr/mån