Den här webbplatsen använder cookies. Läs mer.

Företagsfinansiering

Har du problem med finansiering av ditt företag? Då bör du titta på alternativ till vanliga banklån.

FÖRETAGSFINANSIERING - PROVA DESSA ENKLA ALTERNATIV

Den största utmaningen i någon uppstart är alltid finansiering. Det spelar ingen roll om du har en prisbelönt produkt, eller nästa stora uppfinning, om du inte har pengar för att få ut det på marknaden är det värdelöst och tomt. Många blivande företagare har sett sina drömmar tyna bort på grund av brist på kapital och skärpta lånevillkor i vanliga banker har inte gjort saker lättare. Dock trots dessa utmaningar, att få kapital för uppstart genom alternativa källor är möjligt. Här är några bra alternativa utlåningsalternativ som du kan överväga för att finansiera din uppstart:

RISKVILLIGT KAPITAL

Riskkapital är kanske den mest populära finansieringskälla för nystartade företag, men det har ett antal utmaningar. Med riskkapital får du en investering från en riskkapitalist i utbyte mot en specifik del av ditt företag. Riskkapitalbolag är professionellt drivna företag och kommer bara att investera i nystartade företag som har visat tillräckligt med potential att dra förbi och bli stor i framtiden. Dock, utmaningen är att ibland kan det sluta med att du lämnar ifrån dig en betydande del av ditt företag som du kan ångra senare.

PEER-TO-PEER-LÅN

Även om detta är ett alternativ som ofta förknippas med personliga lån, tar det sig fram emot modern affärsutlåning. Som en uppstart, kan du definitivt utforska peer to peer utlåningsföretag som är redo att låna ut pengar till företag. Peer to peer-utlåning fungerar mycket enkelt, du får en investering från en individ eller en grupp av individer och de kommer att äga en del av ditt företag. Till skillnad från riskkapitalbolag, är det faktiskt lättare att förhandla andelskrav med en individ och i slutändan behöver du inte att ge upp en stor andel av företaget för att få det bidrag som du behöver för att växa.

FOLKFINANSIERING

Om du känner att du verkligen har en bra produkt som kan sälja, kan du samla in pengar genom folkfinansiering och förbeställningar. Det finns så många nystartade företag som har använt folkfinansierings plattformar som Indiegogo och Kickstarter för att öka sitt startkapital. Utmaningen är att du måste ha en mycket bra produkt och en stark PR-kampanj för att dra till dig de pengar du behöver. Utöver detta, så mycket som du är tillåten att samla in så mycket pengar som du vill, kan det vara svårt att lyckas inom en begränsad tidsram.

MIKROFINANSLÅN

Många människor tenderar att förväxla mikrofinanslån med vanliga banklån. Sanningen är att dom är ganska olika. Mikrofinanslån är riktade till småföretag och kommer till mycket mer rimliga villkor jämfört med normala banklån. Utöver detta, lånen erbjuds av mikrofinansinstitut och kommer att erbjuda ett bra alternativ för att säkra din finansiering för uppstart.

Hitta företag eller individer som lånar ut pengar till företag är nu möjligt och de enkla alternativen ovan ska vara helt perfekt för alla nya företag.

Try another amount

Try another term

Ungefärlig räntekostnad:  kr/mån