Toborrow använder cookies. För mer information om hur vi hanterar cookies, klicka här.

Vilka är vi?

[Företagsnamnet visas i inloggat läge]

Nathalie Berzelius AB har sedan bildandet 2008 haft sin huvudsakliga verksamhet inom modebranschen. Nathalie Berzelius, grundare och ägare av bolaget, har anlitats av kunder som H&M, Odd Molly, Oriflame med flera, för kampanjer och katalogprojekt samt återkommande produktioner med Marie Serneholt, Leila Lindholm, Charlotte Perrelli och flera andra välkända kunder. Listan kan görs lång. Nathalie har en lång och gedigen karriär på snart 20 år bakom sig som makeupartist och hårstylist och är idag mycket efterfrågad.

Lånedetaljer

  • Lånebelopp: 400 000 SEK
  • Löptid: 18 månader
  • Amortering: 50%
  • Säkerhet(er):
    Borgen (100%)
  • Syfte: Investeringskapital

Företagsinformation

  • Företagsform: AB
  • Verksamhet: Skönhetsvård
  • Säte: Stockholms län

Varför vill vi låna?

Nu står företaget inför nya utmaningar. Sedan snart ett år tillbaka har vi tillsammans med ett team skapat en unik studio i Stockholms innerstad där verksamheten nu kommer ha en fast bas. Detta har utvecklats på fler fronter och vi har idag avtal med externa kunder för utbildningar inom hårvård och makeup. Konceptet är nytt och vänder sig till etablerade utbildningsföretag inom hår- och makeupsegmentet och har tagits mycket väl emot och är mycket uppskattat. Förutsättningen att utveckla detta ytterligare är mycket goda. Studion är även tänkt att användas för framtida produktlanseringar av märket "Nathalie Berzelius Stockholm" samt för modefotograferingar.

Vi har lagt ribban högt för att skapa en high end miljö och behöver nu förstärka ekonomin för att kunna slutföra studioprojektet.

Varför är vi säkra att låna ut till?

Företaget som idag drivs av Nathalie och hennes man Gabriel Lyberg, har existerat i sin ursprungliga form under 8 år och har alltid haft en hög klassning. Vi har själva investerat en stor del eget kapital under projektets gång. Tack vare att Nathalie har sin stabila kundkrets som fram tills nu har utgjort den huvudsakliga inkomstkällan så behöver inte Studioprojektet bära frukt i närtid. Gabriel som å sin sida är anställd på Skandinaviens största flygbolag har en stabil inkomst som inte påverkas av den ekonomiska belastningen det innebära att utveckla företaget. Därmed finns det redan från början en god ekonomisk grund att stå på.

Finansiell information

Efter mammaledighet har uppdragen konstant ökat och kundstocken blivit avsevärt stabilare. Budget för innevarande år har redan överträffats. Vi räknar med att omsätta ungefär 1.500.000 kronor under kommande bokslut. Vi har själva lånat in egna pengar i bolaget och har inga externa lån. Efter denna investeringsrunda som Studioprojektet innebär är klar räknar vi med att öka omsättningen ytterligare.

Nedan finns preliminära siffror för 2016-05-01 - 2016-09-30 som ej ännu är reviderade.

Resultaträkning (TSEK)
Nettoomsättning 430
Avskrivningar 0
Rörelseresultat (EBIT) 47
Finansiella intäkter 0
Finansiella kostnader 10
Resultat efter finansnetto 37
Årets resultat 37

Balansräkning (TSEK)
Anläggningstillgångar 1160
Omsättningstillgångar 829
Summa tillgångar 1989
Eget kapital 423
Summa obeskattade reserver 223
Långfristiga skulder 808
Kortsiktiga skulder 535
Skulder och eget kapital 1989

Nyckeltal
Rörelsemarginal 10.93%
Nettomarginal 8.60%
Soliditet 27.25%
Kassalikviditet 119.25%

Bokslut Bokslut Bokslut
2016-04-30 2015-04-30 2014-04-30
Resultaträkning (TSEK)
Nettoomsättning 938 522 388
Övriga rörelseintäkter 0 2 0
Avskrivningar N/A N/A N/A
Rörelseresultat (EBIT) 348 177 139
Finansiella intäkter 0 0 1
Finansiella kostnader 0 0 0
Resultat efter finansnetto 348 177 140
Årets resultat 207 100 84
Balansräkning (TSEK)
Anläggningstillgångar 0 0 0
Omsättningstillgångar 715 381 498
Summa varulager 191 211 213
Summa tillgångar 715 381 498
Eget kapital 385 204 364
Summa obeskattade reserver 223 144 100
Långfristiga skulder 0 0 0
Kortfristiga skulder 106 33 35
Skulder och eget kapital 715 381 498
Nyckeltal
Rörelsemarginal, % 37.1% 33.77% 35.82%
Nettomarginal, % 37.1% 33.77% 36.08%
Soliditet, % 78.17% 83.02% 88.75%
Kassalikviditet, % 494.33% 515.15% 814.28%
Finansiell information tillhandahålls av: UC
A MYCKET GOD KREDITVÄRDIGHET
Riskbetyg baseras på externa kreditbedömare som UC och Creditsafe.

Riskbetyg:
A = Mycket god kreditvärdighet, B = God kreditvärdighet, C = Kreditvärdig, D = Svag kreditvärdighet, E = Kredit avrådes

Frågor & svar

Du måste vara inloggad för att se frågor och svar.

Dokument

Borgen
Här kan du se mallen för det borgensåtagande som ingås när lånet accepteras.
Skuldebrev
Här kan du se mallen för det skuldebrev som ingås när lånet accepteras.

Vanliga frågor

Hitta svar på vanliga frågor


Vad är Toborrow?

Toborrow är en digital mötesplats för långivare och låntagare – personer som annars aldrig hade träffats, men som behöver varandra för att växa. Som ett alternativ till bankerna erbjuder vi en enkel, trygg och flexibel låneprocess där allt sker helt utan traditionella mellanhänder.

Företagare ges enklare möjligheter till finansiering genom en helt digital process. Långivarna ges möjlighet att investera och bestämmer själva ränta, belopp och riskklass. Toborrow sköter all administration, tillhandahåller legalt korrekta lånehandlingar och gör grundliga bakgrundskontroller av samtliga företag innan en auktion publiceras.

Vilka företag kan ansöka om lån hos Toborrow?

För att kunna söka lån via Toborrow behöver företaget uppfylla följande grundkriterier:

1. Vara ett aktiebolag.
2. Ha en omsättning på minst 1 miljon kronor.
3. Minst ett bokslut
4. Ett godkänt kreditbetyg enligt våra externa leverantörer (UC och Creditsafe)

Utöver dessa kriterier gör vi en kreditupplysning på de privatpersoner som står bakom företaget och kontrollerar externa register. Slutligen genomgår varje företag en kvalitativ bedömning innan vi fattar ett beslut om att starta en auktion.

Hur går budgivningen till?

Lånet möjliggörs genom en budgivning där långivare budar på att låna ut till företaget – både små och stora belopp. När hela lånebeloppet uppnåtts kommer de sista buden att tvinga ut tidiga bud med hög ränta. På så sätt får företaget den lägsta räntan som marknaden är villig att erbjuda. Enkelt uttryckt: De långivare som erbjuder den lägsta räntan får låna ut pengar till företaget.

Vilken ränta får jag som låntagare på mitt lån?

När ditt lån publiceras på vår hemsida startar en auktion för långivarna. Under auktionstiden har alla våra medlemmar chansen att lägga bud på just ditt lån. Långivarna bestämmer själva belopp och ränta.

När auktionstiden är slut och hela ditt lån fyllts, tas de buden med lägst ränta ut och skapar tillsammans ett låneerbjudande till dig som låntagare. Räntan du erbjuds är alltså snitträntan av alla de bud som kommit med i lånet. Räntan anges som en årsränta. Först när auktionen är avslutad behöver du ta ställning till om du vill acceptera låneerbjudandet eller inte.

Vilken avkastning får jag som långivare?

Räntan sätts genom att du lägger bud i en auktion. Du får den ränta du begärt i budgivningen, om räntan är tillräckligt låg för att komma med i lånet. Räntan anges som en årsränta, och betalas till dig kvartalsvis av Toborrow. Vi samlar in alla betalningar från låntagaren. Om lånet amorteras får du också utbetalning av amorteringen kvartalsvis. Är lånet du har bjudit på amorteringsfritt betalas hela lånet tillbaka till dig vid lånetidens slut.

Hur sätts riskbetyget på de lånesökande företagen?

Riskbetyg baseras på externa kreditbedömare som UC och Creditsafe.

Riskbetyg:
A = Mycket god kreditvärdighet
B = God kreditvärdighet
C = Kreditvärdig
D = Svag kreditvärdighet
E = Kredit avrådes

Riskbetyget är endast ytterligare ett verktyg för långivaren att göra en samlad bedömning. Det är viktigt att varje långivare gör sin egen bedömning och undersökning av bolaget innan man lägger ett bud.

Vilka säkerheter lämnar låntagarna?

Alla våra lån är garanterade med någon typ av säkerhet. Skulle företaget få betalningsproblem finns strukturer som tar hand om detta åt långivaren.

Säkerheter som en låntagare kan lämna:

Borgensåtagande
Företagshypotek
Moderbolagsborgen
Pant i Aktier
Pant i Fastighet