Toborrow använder cookies. För mer information om hur vi hanterar cookies, klicka här.
Sorl Coffeeshops AB

Vilka är vi?

Sorl Coffeeshops AB

Vi har ett mysigt cafe mitt i central Malmö, bara ett stenkast från Triangeln. Caféet har drivits av oss sedan 2010 och det är ägaren som tillsammans med två anställda tar hand om alla fikasugna Malmöbor. Tack vare vårt attraktiva centrala läge lockar vi många nya gäster och har även flertalet både stamkunder och företagskunder. Utöver caféverksamheten jobbar vi även mycket med catering och då levererar vi bland annat smörgåsar, tårtor, lunch till företag där några av våra företagskunder är Nobina, Medborgarskolan och CDON. Vi har även börjat leverera fruktkorgar till olika företag i närområdet på torsdagar.

Vårt utbud är brett och sträcker sig från fräscha luncher, färdiga frukostpaket, fruktkorgar, drycker och smoothies av alla dess olika slag.

Lånedetaljer

 • Lånebelopp: 300 000 SEK
 • Löptid: 18 månader
 • Amortering: 100%
 • Säkerhet:
  Borgen (100%)
 • Syfte: Investeringskapital

Företagsinformation

 • Legalt bolagsnamn: Sorl Coffeeshops AB
 • Företagsform: AB
 • Registreringsår: 21 december 2010
 • Verksamhet: Restaurangverksamhet
 • Säte: Skåne län

Varför vill vi låna?

Sorl Coffeeshops AB

“Vi har fått tillstånd till uteservering och kommer i samband med det att förlänga våra öppettider samt anpassa befintlig lokal efter detta”

Nu vänder vi oss till Toborrow på nytt!

Vi har fått tillstånd för uteservering och även utskänkningstillstånd. Nu ser vi en fantastisk möjlighet att inför sommaren bygga en riktigt mysig uteservering. Hela gatan där vi finns har fått tillgång till att skapa uteserveringar vilket gör att det kommer bli mer liv och rörelse runt caféet. När det blir högre aktivitet längst gatan vill vi säkerställa att vi blir en naturlig mötesplats både för de som är fikasugna eller de som vill passa på att ta en after work.

I samband med detta kommer vi förlänga våra öppettider från kl. 19.00 till kl. 22.00.

Meho Sehic Ägare

Varför är vi säkra att låna ut till?

Vårt café ligger mycket centralt i Malmö med närhet till Triangeln vilket medför en stadig kundström. Vi har dessutom expanderat vår verksamhet genom att även börja erbjuda catering av olika slag. Catering är ett naturligt steg att ta för att växa och vi får då även fler kontaktytor med nya potentiella kunder och besökare. Vi har till exempel skrivit ett två-årsavtal med Nobina där vi levererar sallader, mackor, fruktkorgar och frukost. Andra företag som vi levererar till är bland andra CDON och Medborgarskolan. Sedan vi tog över verksamheten 2010 har vi haft en stadig ökning och vi fokuserar nu på att fortsätta växa genom att införliva vår uteservering i gågatan som kommer att bli mycket mer levande än vad den är idag tack vare alla uteserveringar som nu kommer att växa fram.

Tack vare första lånet hos Toborrow kunde vi investera i ett större kylrum som krävs för att möta de ökande leveranser som vi har till våra företagskunder samt genomföra renoveringar och fräscha upp vår lokal.

Jag som ägare lämnar 100% personlig borgen som säkerhet för lånet och avser även amortera i en takt om 100% då det passar vår verksamhet bättre istället för att betala en större summa vid löptidens slut.

Finansiell information

Vi förväntas växa framöver genom utökade öppettider, expandering av verksamheten i form av bredare utbud för att anpassa oss efter uteservering samt att knyta ytterligare företag till oss för catering. Bokslut för 2016 är till stor del klart men ännu ej reviderat, vi har ett positivt rörelseresultat och räknar också med att stärka resultatet under 2017.

Vi har även återbetalt samtliga skulder inklusive vårt första lån här hos Toborrow vilket gör att det vi nu söker blir det enda.

Innevarande bokslutsår - oreviderat Bokslut Bokslut
2016-12-31 2015-12-31 2014-12-31
Resultaträkning (TSEK)
Nettoomsättning 1 305 1 529 1 449
Övriga rörelseintäkter 327 392 445
Avskrivningar 94 108 108
Rörelseresultat (EBIT) 72 -75 -28
Finansiella intäkter 0 0 0
Finansiella kostnader 18 14 7
Resultat efter finansnetto 37 -89 -36
Årets resultat 26 -89 -20
Balansräkning (TSEK)
Anläggningstillgångar 82 176 284
Omsättningstillgångar 224 204 138
Summa tillgångar 306 381 422
Eget kapital 133 107 196
Summa obeskattade reserver 0 0 0
Långfristiga skulder 106 0 0
Kortfristiga skulder 67 273 226
Skulder och eget kapital 306 381 422
Nyckeltal
Rörelsemarginal, % 4.41% -3.9% -1.47%
Nettomarginal, % 2.27% -4.63% -1.9%
Soliditet, % 72.55% 28.08% 46.44%
Kassalikviditet, % 314.93% 70.69% 54.86%
Finansiell information tillhandahålls av: UC

Riskbetyg C KREDITVÄRDIG

Riskbetyg baseras på externa kreditbedömare som UC och Creditsafe.

Riskbetyg:
A = Mycket god kreditvärdighet, B = God kreditvärdighet, C = Kreditvärdig, D = Svag kreditvärdighet, E = Kredit avrådes

Frågor & svar

Du måste vara inloggad för att se frågor och svar.

Dokument

Borgen
Här kan du se mallen för det borgensåtagande som ingås när lånet accepteras.
Skuldebrev
Här kan du se mallen för det skuldebrev som ingås när lånet accepteras.

Vanliga frågor

Hitta svar på vanliga frågor


Vilken ränta får jag som långivare?
Räntan sätts genom att du lägger bud i en auktion. Du får den ränta du begärt i budgivningen, om räntan är tillräckligt låg för att komma med i lånet. Räntan anges som en årsränta, och betalas till dig kvartalsvis av Toborrow. Vi samlar in alla betalningar från låntagaren. Om lånet amorteras får du också utbetalning av amorteringen kvartalsvis. Är lånet du har bjudit på amorteringsfritt betalas hela lånet tillbaka till dig vid lånetidens slut.

För vilken tidsperiod anges räntan?
Räntan som långivarna sätter anges som en årsränta.

Vilka företag kan ansöka om lån hos Toborrow?
Toborrow har ett antal grundkriterier som alla företag måste uppfylla:

1. En omsättning på lägst 1 miljon kronor.
2. Minst ett bokslut
3. Ett godkänt kreditbetyg enligt våra externa leverantörer (UC och Creditsafe)

Utöver dessa kriterier gör vi en kreditupplysning på de privatpersoner som står bakom företaget och kontrollerar externa register. Slutligen genomgår varje företag en kvalitativ bedömning innan vi fattar ett beslut om att starta en auktion.

Hur sätts riskbetyget på de lånesökande företagen?
Riskbetyg baseras på externa kreditbedömare som UC och Creditsafe.

Riskbetyg:
A = Mycket god kreditvärdighet
B = God kreditvärdighet
C = Kreditvärdig
D = Svag kreditvärdighet
E = Kredit avrådes

Riskbetyget är endast ytterligare ett verktyg för långivaren att göra en samlad bedömning. Det är viktigt att varje långivare gör sin egen bedömning och undersökning av bolaget innan man lägger ett bud.

Vad händer om lånet inte blir fulltecknat?
Om ett sökt lånebelopp inte uppnås kan vi tyvärr inte ge företaget ett låneerbjudande och projektsidan tas bort från Toborrow. Företaget är självklart välkommet att söka ett nytt lån via Toborrow.

När får jag ränta och amorteringar?
Låntagaren betalar ränta och eventuell amortering kvartalsvis.

Vilka säkerheter lämnar låntagarna?
Alla våra lån är garanterade med säkerhet i form av borgensåtaganden eller företagshypotek. Borgensåtagande kan göras av en privatperson till hela eller hälften av det lånade beloppet. Även moderbolag kan gå i borgen för lånet. Skulle företaget få betalningsproblem finns strukturer som tar hand om detta åt långivaren.