Toborrow använder cookies. För mer information om hur vi hanterar cookies, klicka här.

Frågor och svar

Hitta svar på vanliga frågor eller kontakta oss

För vilken tidsperiod anges räntan?

Räntan anges som en årsränta.

Vad är fördelarna med Toborrow för mig som långivare?

För dig som långivare fungerar utlåning via Toborrow ungefär som en enklare form av företagsobligationer. Du har chans till god avkastning samtidigt som du hjälper svenska företag att växa och skapa arbetskraft.
Att låna ut pengar via Toborrow är enkelt. Du läser om de lånesökande företagen på deras projektsidor på Toborrow och budar på de som intresserar dig. Det görs via externa partners grundliga kreditbedömningar av alla lånsökande företag innan de registreras på plattformen. Vi förenklar administrationen för dig och tillhandahåller legalt korrekta lånehandlingar.

Är jag anonym som långivare på Toborrow?

Som långivare är du anonym under hela budgivningsprocessen. När låntagaren accepterar låneerbjudandet får denna tillgång till information om dig som lånar ut pengar.

Vilka risker tar jag när jag lånar ut via Toborrow?

Precis som med alla investeringar finns vissa risker med att låna ut pengar via Toborrow. Låntagarna kan få betalningsproblem vilket kan leda till att du förlorar delar av, eller hela, beloppet du lånat ut. Vid betalningsproblem kommer Toborrow agera som långivarombud åt dig och alla andra som deltagit i lånet. Vi kan koppla in inkasso, Kronofogden och ytterst begära låntagaren i konkurs.

Alla företag som söker låna via Toborrow har genomgått en grundlig kreditprövning. Den är baserad på rapporter från bland annat UC. Vi tar även kreditupplysningar, via externa partners, på personen som går i borgen för lånet, och följer samma rutiner för kundkännedom som bankerna. Vidare är lånehandlingarna framtagna av advokatfirman Lindahl.

Dina pengar finns aldrig heller i Toborrows egen ägo, utan ligger på ett klientmedelskonto hos Toborrows bank. Alla låntagare och långivare som är medlemmar på Toborrow måste identifiera sig med BankID. Toborrow är registrerat hos Finansinspektionen.

När får jag ränta och amorteringar?

Låntagaren betalar ränta och amortering månadsvis för lån som upptogs från december 2018. För tidigare lån sker betalningarna kvartalsvis.

Vilka avgifter tar Toborrow av mig som långivare?

Just nu tar vi inte ut någon avgift från dig som långivare.

Kategorier

Hittar du inte vad du letar efter eller har du en brådskande fråga? Kontakta vår supportavdelning.

Kontakta supporten